TERRENGKJØRING  MED DIN 4X4

TERRENGKJØRING
MED DIN 4X4

TRODDE DU AT BARE EKSPERTER KAN KJØRE I UTFORDRENDE NEDOVERBAKKER OG KRYSSE VASSDRAG? TRO OM IGJEN!
Med gode forberedelser og litt øvelse, kan alle kjøre i terrenget. En Land Rover kan gjøre mer enn du tror. Mitt beste tips er å kjenne din 4x4 ut og inn før du kjører av gårde.
JAMES NEWMAN
LAND ROVER EXPERIENCE KJØREINSTRUKTØR

FORSTÅ DIN 4X4

Du må ha et godt mentalt bilde av undersiden av bilen din. Du må vite hvor de svake delene ligger, slik som drivstofftanken, bunnpannen, differensialene og girkassen.

LES HÅNDBOKEN

Du må forstå innebygd teknologi og alle funksjoner. Du finner alt du trenger å vite i håndboken. Last ned håndboken nå slik at du har den lett tilgjengelig til enhver tid.

HUSK GRUNNLEGGENDE INFORMASJON

Det blir enklere å takle terrengkjøring hvis du husker grunnleggende informasjon. Gjør deg kjent med bilens høyde og bredde, laveste punkt, vadedybde og viktige vinkler.

PLANLEGG KJØRETUREN

Undersøk terrenget og topografiske kart på nett. Vurder nåværende og nylig værforhold, og hvordan dette kan påvirke landskapet. Du må alltid overholde gjeldende lover og regler for landskapet du skal kjøre i (Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag).

SLIK MESTRER DU TERRENGKJØRING

Råd og tips om hvordan du mestrer terrengkjøring.

KJØRING I GJØRME

KJØRING I GJØRME

Aktiver Mud and Ruts på Terrain Response. Prøv å holde bilen i eksisterende hjulspor. Hold hjulene rett og bruk informasjonskjermen for veiledning.
KJØRING I SAND

KJØRING I SAND

Aktiver Sand på Terrain Response. Nøkkelen til kjøring i sand er å vite hvor fast sanden er. Du må opprettholde momentum for å kjøring i sand, og unngå å synke ned i underlaget.
KRYSSING AV VASSDRAG

KRYSSING AV VASSDRAG

Finn ut hvor dypt vassdraget er. I statiske og grunne vassdrag, kan du undersøke vassdraget til fots og måle dybden med en pinne, eller følge med når en annen bil krysser vassdraget.
KJØRING I BAKKER

KJØRING I BAKKER

Ved kjøring i oppoverbakker er det best å kjøre bakken rett opp, og bruke høyest mulig gir. Du må aldri snu bilen i en bratt bakke. Aktiver Hill Descent Control ved kjøring i nedoverbakker.
KJØRING PÅ STEINGRUNN

KJØRING PÅ STEINGRUNN

Ved kjøring på stein og i skråninger, må du først gå ut av bilen og vurdere risikoene. Velg Rock Crawl på Terrain Response. Dette aktiverer de lavere girene.
KJØRING PÅ GRUS

KJØRING PÅ GRUS

Aktiver når du kjører på snø eller is, på Terrain Response. Grus er et ujevnt underlag med dårlig veigrep, og det er derfor viktig å kjøre i lav hastighet.

GUIDE OM TERRENGKJØRING

Kjør i ukjent terreng med vår guide om 4x4 terrengkjøring
GUIDE OM TERRENGKJØRING

SPENNENDE TERRENGKJØRING MED 4X4

Fra Islay og Færøyene til uforglemmelige opplevelser fra Discovery-arkivet. Dette er historier fra våre egne Land Rover-eventyrere.

MINNEVERDIGE OPPLEVELSER MED DISCOVERY

MINNEVERDIGE OPPLEVELSER MED DISCOVERY

Uredde eventyrere deler sine beste opplevelser i den høyt elskede Discovery.
DEFENDER-FAMILIEN

DEFENDER-FAMILIEN

For å markere slutten på produksjonen, kjørte vi en flåte Defender-modeller på Islay.
FÆRØYENE

FÆRØYENE

Land Rover-føreren Moi Torrallardona tester Discovery Sport på vulkansk stein og i grønne daler.

LAND ROVER EVENTYRREISE

Se noen av verdens mest ikoniske destinasjoner bak rattet på en Land Rover. Bestill din drømmereise med Abercrombie & Kent.
LAND ROVER EVENTYRREISE

TILBEHØR FOR TERRENGKJØRING

Land Rover Gear tilbehør leverer alt fra lyktebeskyttelse og skvettlapper til full understellsbeskyttelse, og alt annet du trenger for terrengkjøring med din 4x4.

LYKTEBESKYTTELSE

LYKTEBESKYTTELSE

Disse aerodynamiske lyktebeskytterne er støpt i lett polymer og leverer enestående beskyttelse ved mindre sammenstøt.
SKVETTLAPPER

SKVETTLAPPER

Reduserer vannsprut og beskytter lakken mot smuss og rusk. Leveres på for- og bakhjulene i forskjellige utforminger som kompletterer eksteriørstylingen.
BAGASJEROMSGITTER

BAGASJEROMSGITTER

Beskytter passasjerene mot forflytning av bagasje under energisk kjøring. Tilgjengelig i halv og full høyde med skillevegg (leveres som ekstrautstyr).

TERRENGKJØRING OG KJØREOPPLÆRING

Ønsker du å mestre gjørmete skogsveier, kjøring i fjellet og bratte bakker? Bestill halv dag, full dag eller Advanced Experience for ekspertveiledning på et av våre LRE-sentre.
TERRENGKJØRING OG KJØREOPPLÆRING