ANSVARLIG VIRKSOMHET.

VI VET AT Å VERDSETTE OG BESKYTTE MILJØET OG SAMFUNNENE VI OPERERER I ER VIKTIG FOR EN SUKSESSRIK FREMTID.

Vi er forpliktet til å drive virksomheten vår på en ansvarlig og bærekraftig måte slik at vi kan gi økt verdi til kundene våre, selskapet og den bredere økonomien.

Dr Ralf Speth
CEO, Jaguar Land Rover

 • LIVSSYKLUSENS PÅVIRKNING

  For å redusere den samlede miljøpåvirkningen fra våre produkter og operasjoner, bruker vi Life Cycle Assessment som opplyser om fremtidig forskning og produktutvikling.

 • AVFALLSHÅNDTERING SOM VERDISKAPENDE RESSURS

  Redusert avfallsmengde og vannforbruk blir prioritert. I stadig økende grad anerkjenner vi verdien av ressursene våre ved å finne innovative måter for gjenbruk eller resirkulering.

 • VI REDUSERER VÅRT KARBONAVTRYKK

  Vi søker stadig etter nye metoder for å redusere karbonavtrykket vårt, og målet er 30 % utslippsreduksjon i produksjonen innen 2020.

 • VI SKAPER MULIGHETER FOR 12 MILLIONER MENNESKER

  Vi støtter lokale og globale samfunn med humanitær hjelp og helse, utdanning, teknologi og talent, samt miljø- og konserveringsprosjekter gjennom 2020 Global Corporate Social Responsibility-programmet vårt.

MILJØANSVAR
BÆREKRAFTIG PRODUKSJON

For å utvikle bærekraftig produksjon over hele verden og sørge for at våre anlegg imøtekommer de høyeste globale standarder, vil vi finne nye metoder for å optimalisere efffektiviteten og minimalisere avfallet. Vi har også gjennomført tiltak for å redusere vann- og energiforbruk samt avfall som sendes til fyllplass/deponi.
LES ARTIKKELEN
LES BÆREKRAFTRAPPORTEN VÅR

VI REDUSERER UTSLIPPENE

Hvordan kan du bygge flere biler samtidig som du reduserer utslippene? Dette er en stor utfordring vi forsøker å løse ved å modifisere alt fra fabrikkprosesser og logistikk til å investere milliarder i nye produkter og anlegg, forskning og utvikling. Les mer i vår rapport om bærekraft.
LES ARTIKKELEN
LES BÆREKRAFTRAPPORTEN VÅR

TILTAK FOR Å REDUSERE UTSLIPP

Vi viderefører tiltakene mot CO2-utslippene fra produksjonsmonteringen og bruker karbonfinansiering til å investere i lokale prosjekter over hele verden. Vi støttet for eksempel distribusjonen av innovative LifeStraw-vannfiltre til over 1,200,000 mennesker Vest-Kenya, noe som betyr at de ikke lenger har behov for å koke vannet før det drikkes.

SE FILMEN
VÅR LIVSSYKLUSTILNÆRMING
Den verdifulle kompetansen fra vår Life Cycle Assessment-prosess har bidratt til å skape den mest bærekraftige generasjonen av Land Rovere noensinne.
LETTVEKTIG
Ved å redusere vekten på bilens karosseri og komponenter kan vi produsere våre biler på en mer effektiv måte og levere den enestående ytelsen som våre kunder forventer.
BRUK AV MER BÆREKRAFTIGE MATERIALER
Som en ansvarlig virksomhet har vi et langsiktig mål om bruk av bærekraftige materialer slik som naturgummi, resirkulert aluminium og plast.
NY DIESEL, BENSIN ELLER PHEV?
Enten du kjører i tett bytrafikk eller langturer på motorveien, kan du nå ta en informert beslutning om din neste bil med 5 korte spørsmål.
HVILKEN BIL ER RIKTIG FOR DEG?
SAMFUNNSANSVAR
VI INSPIRERER MORGENDAGENS INGENIØRER

Vi er dedikert til å gi neste generasjon ingeniører hjelpemidlene og kompetansen som trengs for å skape den neste innovasjonsbølgen. Så langt har over 200 000 barn deltatt i vårt inspirerende Tomorrow’s Engineers-program. Vi har også skapt muligheter for talentfulle unge mennesker i våre lærlingprogrammer.

LÆRLINGPROGRAM

Vårt prisbelønte lærlingprogram trekker til seg mange unge mennesker som vil gjøre karriere innen bildesign, teknikk og teknologi. Lærlingene tjener penger samtidig som de lærer og kan bli belønnet med spennende jobbtilbud over hele verden. Vi tilbyr lærlingplasser til mange unge mennesker hvert eneste år.

LES MER
EN UTSTRAKT HÅND TIL SÅRBARE MENNESKER

Land Rover samarbeider med Røde Kors globalt i mange ulike prosjekter – fra katastrofeberedskap til å hjelpe vanskeligstilte mennesker med økonomisk bistand. Land Rover samarbeider for eksempel med Røde Kors i Storbritannia med å yte daglig, praktisk bistand til sårbare, vanskeligstilte og enslige mennesker i isolerte samfunn som møter store vanskeligheter, spesielt etter et sykehusopphold.

LES MER
LØVESIKRE INNHENGNINGER

En «boma» er et gjerde laget av lokale materialer og brukes til å beskytte mennesker og husdyr mot løver og andre rovdyr. På denne måten unngår vi også at løvene blir jaktet på. Vi samarbeider med Born Free Foundation om å sette opp bomas i Amboseli nasjonalpark i Kenya, og beskytter dermed 2 500 personer og 32 500 dyr.

LES MER
VÅRE PARTNERE
DET INTERNASJONALE FORBUNDET AV RØDE KORS- OG RØDE HALVMÅNEFORENINGER
Land Rovers langvarige forhold til Røde Kors startet i 1954 da vi overleverte en Land Rover Series 1 til britiske Røde Kors som skulle brukes til mobil medisinutlevering i Dubai.
LES MER
BORN FREE FOUNDATION
Land Rover og Born Free samarbeider om å konservere ville dyr og habitater.
LES MER
ROYAL GEOGRAPHICAL SOCIETY (SAMMEN MED IBG)
Land Rover har støttet Royal Geographical Society (sammen med IBG) i 25 år med finansiering av oppsøkende virksomhet og ekspedisjonsaktiviteter, inkludert Land Rover-stipendet.
LES MER
BÆREKRAFTRAPPORT
Last ned bærekraftrapporten til Jaguar Land Rover.
HOLD MEG INFORMERT
Registrer deg og motta siste nytt om Land Rover.
FINN EN FORHANDLER
Finn din nærmeste Land Rover forhandler.
KONTAKT OSS
Ta kontakt med oss for spørsmål eller generelle henvendelser.