JAGUAR LAND ROVERS FREMTIDIGE LUFTRENSETEKNOLOGI HAR VIST SEG Å HEMME VIRUS OG BAKTERIER MED OPPTIL 97 %

JAGUAR LAND ROVERS FREMTIDIGE LUFTRENSETEKNOLOGI HAR VIST SEG Å HEMME VIRUS OG BAKTERIER MED OPPTIL 97 %


• Prototypen av luftfiltreringssystemet har vist seg å hemme virus og bakterier med opptil 97 prosent

• Teknologien, som vil bli brukt i fremtidige Jaguar- og Land Rover-biler, er også testet opp mot coronaviruset (SARS-CoV-2*)

• Jaguar Land Rover bestilte uavhengig forskning for å evaluere teknologien under laboratorieforhold

• Et utvalg av 90 og 110 stasjonsvogndesign er tilgjengelig med unik Eastnor Yellow lakk med detaljer i Narvik Black og kraftige stålfelger i bilens farge

• Verdensledende forskning er første milepæl i den pågående forskningen på luftrenseteknologi

• Den avanserte teknologien fjerner også ubehagelig lukt og hemmer allergener, og kan skape et renere luftmiljø for kunden

• Forskning på ionisering av luften i kupeen hjelper Jaguar Land Rover med å gjenskape moderne luksus, unike kundeopplevelser og positiv sosial påvirkning

Whitley, Storbritannia – Tirsdag 16 mars 2021: Jaguar Land Rovers fremtidige teknologi for ionisering av luften i kupeen har vist seg å hemme virus og luftbårne bakterier med opptil 97 prosent i laboratorietester.


TPrototypen av VVS-systemet (varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk) bruker Panasonic nanoeTM X**-teknologi for å hemme skadelige bakterier og virus, og vil bidra til bedre inneklima og unike kundeopplevelser i fremtidige Jaguar- og Land Rover-modeller. Forskningen kommer samtidig som Jaguar Land Rover definerer sin fremtidige strategi: en bærekraftig nytolkning av moderne luksus, unike kundeopplevelser og positiv sosial påvirkning.


Jaguar Land Rover har inngått et samarbeid med Perfectus Biomed Ltd, et ledende mikrobiologi- og viruslaboratorium for å utføre den verdensledende laboratorietesten i et forseglet kammer, som er utformet for å simulere bilens klimaanlegg i resirkuleringsmodus i løpet av en 30 minutters syklus. Den uavhengige forskningen viste at virus og bakterier ble hemmet med opptil 97 prosent.


Den innovative nanoeTM X-teknologien fra Panasonic er også testet opp mot coronaviruset (SARS-CoV-2*) av Texcell, en global forskningsorganisasjon som spesialiserer seg på virustesting og immunprofilering. Dette er et av de få laboratoriene i verden med tillatelse til å utføre testing opp mot det nye coronaviruset. De fant at mer enn 99,995 prosent av viruset ble hemmet under den to timer lange laboratorietesten***.

«Kundenes velvære er svært viktig for oss, og i dag er dette viktigere enn noensinne ettersom vi alle er på utkikk etter teknologiske løsninger som kan hjelpe oss med å ta vare på våre kjære. Den uavhengige forskningen, som er utviklet og igangsatt av våre ekspertingeniører, er bare et av mange eksempler på hvordan vi jobber for å forsikre kundene våre om at skadelige patogenerminimeres, gir et renere miljø for passasjerene i bilen og setter nye standarder for eierskapsopplevelsen»
Dr. Steve Iley
Jaguar Land Rovers Chief Medical Officer

For mer aktiv luftrensing bruker nanoeTM X-teknologien, som er ti ganger mer effektiv enn forgjengeren nanoeTM, høyspenning for å danne trillioner av hydroksylradikaler (OH) omsluttet av vannmolekyler i nanostørrelse***. Disse hydroksylradikalene denaturererviruset og bakterieproteinene, og bidrar til å hemme veksten av disse. Hydroksylradikalene fjerner ubehagelig lukt og hemmer allergener på tilsvarende måte for å skape et renere luftmiljø for kundene.

«Denne teknologien er et godt eksempel på utnyttelse av naturkreftene og plasserer Jaguar Land Rover i forkant av denne kupéteknologien. Hydroksylradikaler er en av de viktigste naturlige oksidantene innen kjemi, og har bidratt til å rengjøre atmosfæren vår for forurensende stoffer og andre skadelige stoffer i tusenvis av år. Utviklingen av denne teknologien og vår avanserte forskning er det første skrittet for å ta i bruk dette vitenskapelige fenomenet i fremtidens bilkupéer»
Alexander Owen
Research Engineer hos Jaguar Land Rover

Denne banebrytende forskningen lar Jaguar Land Rover bruke neste generasjon avansert luftfiltrering i kupeen i fremtidige modeller. Jaguar- og Land Rover-modeller, inkludert den helelektriske performance-SUV-en Jaguar I-PACE, Discovery og Range Rover Evoque, kan alle leveres med nanoeTM-teknologi og PM2.5-filtrering. Innovativ forvarming/kjøling er også tilgjengelig slik at kundene kan aktivere systemet før de setter seg i bilen.

Red. anm.

* SARS-CoV-2 er navnet på viruset som tilhører Coronavirus-familien. Covid- 19 er navnet på sykdommen som forårsakes av viruset.
** nanoeTM er et varemerke som tilhører Panasonic Corporation.
*** Texcell-forskningen ble utført i 2020, og forskningsresultatene er presentert av Panasonic
**** Hydroksylradikaler (OH) består av oksygen og hydrogenatomer, ogforekommer naturlig i atmosfæren. Dette er svært reaktive partikler som bidrar til å hemme virus, bakterier, allergener og mugg, men gjennom nanoeTM X-teknologien er de ikke lenger skadelige for mennesker. Hemme betyr å denaturere partiklene og bakteriene, og hindre at de reproduserer seg eller vokser.

^ Modeller med nanoeTM-teknologi inkluderer Jaguar I-PACE, E-PACE, F-PACE, XE og XF. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar og Range Rover Evoque. Les mer om Jaguar Land Rovers Reimagine-strategi på: https://www.jaguarlandrover.com/reimagine

Om Jaguar Land Rover: Vi gjenskaper fremtidens moderne luksus gjennom design Jaguar Land Rover gjenskaper fremtidens moderne luksus gjennom sine to særpregede britiske bilmerker.

Vårt nåværende modellutvalg omfatter helelektriske hybridbiler, ladbare hybrider og milde hybrider, samt de nyeste diesel- og bensinmotorene. Våre klasseledende Jaguarer og Land Rovere er etterspurt over hele verden, og i 2020 solgte vi 425 974 biler i 127 land. Land Rover er verdensledende innen luksus-SUV segmentet med de tre familiemedlemmene Range Rover, Discovery og Defender. Jaguar er en av verdens fremste luksusmerker, i tillegg til å være det første bilmerket med en premium helelektrisk performance-SUV – Jaguar I-PACE. Vi er et britisk selskap med to store designsentre og tekniske anlegg, tre bilfabrikker, et motorproduksjonssenter og et senter for batterimontering i Storbritannia. Vi har også bilfabrikker i Kina, Brasil, India, Østerrike og Slovakia. Tre av våre syv teknologisentre ligger i Storbritannia (Manchester, Warwick (NAIC) og London)) med flere anlegg i Shannon i Irland, Portland i USA, Budapest i Ungarn og Shanghai i Kina.

Sentralt i vår Reimagine-strategi er elektrifiseringen av både Land Rover- og Jaguar-merkene, med to særpregede personligheter. Alle Jaguarer og Land Rovere vil være tilgjengelig i helelektrisk form innen utgangen av tiåret. Dette markerer starten på selskapets reise for å bli en netto nullutslippsvirksomhet på tvers av forsyningskjeden, produkter ogoperasjoner innen 2039.

Som heleid datterselskap av Tata Motors siden 2008, har Jaguar Land Rover uovertruffen tilgang til ledende globale aktører innen teknologi og bærekraft i hele Tata Group.