BOWLER KUNNGJØR DEFENDER

Bowler kunngjør Defender Rally Series for 2023 og mulighet for internasjonal deltakelse
  • Unikt Defender-mesterskap fra terrengspesialisten Bowler


  • Rallykonkurransen i 2023 tillater internasjonal deltakelse


  • Både høyrestyrte og venstrestyrte biler er for første gang tilgjengelig på grunn av internasjonal etterspørsel


  • UK Championship kjøres over syv runder i Skottland, England og Wales


  • Førerne mottar dedikert racingsupport og infrastruktur fra det erfarne Bowler Works-teamet


  • Ønsker du å delta i 2023-sesongen? Les mer på www.bowlermotors.com


INTERNASJONAL DELTAKELSE


21. oktober 2022, Belper, Derbyshire, Storbritannia – Etter en svært vellykket første sesong med mange spennende løp, har terrengspesialisten Bowler i dag kunngjort Defender Rally Series for 2023. Defender har vist seg å være en svært robust, holdbar og kapabel plattform for utvidelse av serien i Storbritannia og andre steder. Defender Rally Series by Bowler er utviklet både for nybegynnere og konkurranseveteraner og består av 12 team som deltar i ni arrangementer, inkludert syv konkurranser i identiske Defender rallybiler. Etter den første private runden deltar teamene i seks runder med full support, der de vil utvikle både kjøre- og organisatoriske ferdigheter som kreves under åpne løp.

Defender Rally Series by Bowler bygger på populariteten til Tata Elxsi Bowler Defender Challenge i 2022 og er spesialutviklet for å gi deltakerne motorsporterfaring og know-how, noe som legger til rette for progresjon til terrengrallykonkurranser. Bowler kan tilby nødvendig support og opplæring slik at deltakerne kan få de riktige lisensene for å konkurrere i Storbritannia og internasjonalt.

UK Championship tilbyr en inkluderende atmosfære med full teknisk support under alle arrangementer. Teamets profesjonelle tilstedeværelse, med omfattende support og gjestfrihet er et uttrykk for Bowlers unike tilbud og engasjement innen motorsport. Dette har skapt en eksepsjonell lagånd og bygging av relasjoner mellom teamene, og populariteten fortsetter å øke både i Storbritannia og i utlandet.

Pakkene til 2023 UK Championship starter på £ 108 334 (ekskl. mva). Dette inkluderer kjøp og fullt eierskap av en helt ny, fullt konvertert rallybil, basert på den nyeste Defender 90 P300-modellen, administrasjon under ni arrangementer, inkludert syv konkurranser med full fabrikksupport og et dedikert team av racingmekanikere, profesjonell veiledning, tilgang til en fullt utstyrt container og supportenhet, samt opplæring. Konkurransearrangørens påmeldingsavgifter kommer i tillegg til Bowler-pakken.

En rekke ekstra supportalternativer er tilgjengelig, inkludert Arrive og Drive, der rallybilen administreres av Bowler under 2023 UK Championship. Bilene blir profesjonelt håndtert, rengjort, inspisert, reparert ved behov, lagret mellom konkurransene og levert klar til hver runde. Rallyrundene kjøres i avsidesliggende områder rundt om i Storbritannia, så dette alternativet er spesielt attraktivt for de som er travelt opptatt eller internasjonale sjåfører. Andre tilleggsalternativer inkluderer lisensutvikling og individuell opplæring av en profesjonell rallysjåfør.

Calum McKechnie, General Manager hos Bowler, sier: «2022 Defender Bowler Championship gikk over all forventning. Den nyeste generasjonen Defender har vist seg å være en svært kapabel og robust rallybil som fortsetter å overraske og begeistre alle som har opplevd den. Vi setter stor pris på den utrolig tøffe konkurransen mellom lagene, samtidig som bilen har konkurrert aggressivt mot konkurrentene i de åpne rundene. Men det er først og fremst lagånden og muligheten til å bygge relasjoner under mesterskapet som har tiltrukket seg mange nye interesserte kunder.»

Den foreløpige 2023 UK Championship-kalenderen er som følger*:

Runde Dato Sted Disiplin
1 4.–5. mars Walters Arena Comp Safari
2 15. april Rally Nuts Stages Stage Rally (Gravel)
3 Juni Avgjøres senere Comp Safari
4 8. juli Nicky Grist Stages Rally Stage Rally (Gravel)
5 22.–23. september Trackrod Rally Stage Rally (Gravel)
6 28. oktober Cambrian Rally Stage Rally (Gravel)
7 November Avgjøres senere Hill Rally/Stage Rally (Gravel)

*Alle datoer og arrangementer vil bekreftes senere.

Dave Marsh, Bowler Head of Motorsport, sier: «Vi visste fra vårt første testprogram med en førproduksjonsmodell av Defender at vi hadde grunnlaget for en rallybil som ville levere god balanse og stabilitet under racingforhold – noe som både er viktig for nye førere og gir svært gode kjøreegenskaper for erfarne førere. Den store testen var om deltakerene våre i 2022 var enige, og svaret har vært et rungende ja! Det har vært fantastisk å se bilenes relative ytelse mot svært god konkurranse under de ulike løpene i mesterskapet.»


Alle datoer og arrangementer vil bekreftes senere.

2023 UK Championship vil dra enda større nytte av Bowlers tradisjoner og erfaring, noe som har hjulpet årets førere med å finpusse ferdighetene sine. 2023-sesongen vil også gi enda tøffere konkurranse i en bil som vekker oppsikt overalt. Bowler er stolte av å kunne tilby unike utfordringer, eventyr og opplevelser som legemliggjør Bowlers lagånd og tradisjoner.

Les mer på www.bowlermotors.com