HUMANITÆRT & KONSERVERING

PROJECT HERO: LAND ROVER OG Røde Kors.

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) har designet og utviklet en skreddersydd versjon av den nye Discovery som skal brukes av Røde Kors i Østerrike. «Project Hero» ble presentert for verdenspressen under bilutstillingen i Genève.


Project Hero er et avansert kommunikasjonskjøretøy som ble utviklet for å støtte Jaguar Land Rovers samarbeid med Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Red Crescent Societies (IFRC), verdens største humanitære nettverk. SVO samarbeidet med Røde Kors i Østerrike for å utvikle en unik Land Rover som skal brukes av nødresponsteamene. Målet er å hjelpe Røde Kors med å berge liv med raskere responstider under katastrofer.


Land Rover har støttet Røde Kors siden 1954 og levert 120 biler til IFRC til bruk over hele verden. Project Hero er den første med takmontert drone. Verdens første helintegrerte landingssystem med selvsentrerende teknologi og magnetsikring lar dronen lande på Project Hero under kjøring.HUMANITÆRT & KONSERVERINGDronen forbedrer de allerede enestående egenskapene til den nye Discovery. Dronen sender levende videobilder til nødresponsteamene fra Røde Kors, og bidrar til raskere og mer effektiv respons ved jordskred, jordskjelv, flom og snøskred. Dramatiske landskapsendringer kan gjøre kart unøyaktige, noe som øker faren og gjør det vanskeligere å finne og berge overlevende. Dronens fugleperspektiv gir redningsarbeiderne god oversikt over katastrofeområdet på trygg avstand.


John Edwards, Jaguar Land Rover Special Operations Managing Director, sier: «Land Rover og ingeniør- og designteamene hos SVO er stolte over å støtte det humanitære arbeidet til IFRC og deres medlemmer.


Den nye Discovery er en SUV med enestående terrengegenskaper, og Project Hero er den optimale kombinasjonen av forbedret funksjonalitet og innovativ teknologi. Vi håper dette bidrar til at Røde Kors berger flere liv i nødsituasjoner.»HUMANITÆRT & KONSERVERINGDr. Jemilah Mahmood, IFRC Under Secretary General for Partnerships, sier: «Vi er takknemlige for den uvurderlige støtten fra Land Rover i løpet av de siste 60 årene, og vi er stolte over vårt ambisiøse, globale samarbeid som har endret livene til millioner av mennesker på fire kontinenter.


Samarbeidet bidrar til at samfunn over hele verden blir mer motstandsdyktige overfor naturkatastrofer som monsuner, flom og jordskjelv.


Project Hero kombinerer ekspertisen fra Røde Kors og Jaguar Land Rover for å skape et helt unikt kjøretøy som vi håper vil være i stand til å utgjøre en forskjell i redningsarbeidet i de mest utfordrende miljøene.»HUMANITÆRT & KONSERVERINGProject Hero er basert på 3,0 liter Td6-motoren til den nye Discovery. I tillegg til den unike droneteknologien på Project Hero, er dette kjøretøyet også utstyrt med:


- Ekstra kraftig uttrekkbart gulv i lasterommet som kan brukes som et ekstra arbeidsflate, eller beskytte lasten som ligger under

- Lastegitter bak baksetene som gir ekstra festepunkter for utstyr

- Strategisk plasserte LED-lys som gir bedre sikt i mørket

- Innovativ strømforsyning med universale strømuttak som kan brukes i ulike regionerProject Hero er også utstyrt med frekvensradioutstyr som gjør kontakten enklere i ulike situasjoner


Project Hero vil være stasjonert på Røde Kors-treningssenteret i Erzberg i Østerrike, i gruveområdet Eisenerz og i Wien i 12 måneder fra juni 2017. Dronen vil brukes i simuleringer for å utvikle nye og innovative teknologier ved katastrofehjelp og testing for komplekse naturkatastrofescenarioer, inkludert i mørket og tett skog. Project Hero vil også brukes når Røde Kors leverer nødhjelp ved naturkatastrofer, slik som ved kraftig snøfall, flom eller ulykker.