HVERDAGSLIG TERRENGKJØRING
GÅ TIL OVERSIKT
Terrengkjøring betyr ikke at du bare må kjøre i fjellet og krysse vassdrag. Vi ser på hvordan du trygt kjører din 4x4 i fem av de vanligste terrengsituasjonene.
HULL I VEIEN: KJØR SAKTE

Punkteringer, skade på hjuloppheng, bulker på hjulbuer: hull i veien fører til bilskader for milliarder av kroner hvert eneste år.

Hvis du kjører på dårlig vei med flere store hull, må du sakke farten og aktivere Rock Crawl på Terrain Response. (Hvis bilen din er utstyrt med Auto Terrain Response, vil den endre innstillingene for deg).

Land Rover utvikler for tiden Pothole Alert-teknologi som kan finne store hull i veien, ødelagte kloakkrør og kumlokk. Denne teknologien vil dele slike data i sanntid for å varsle andre førere og samtidig bidra til å prioritere reparasjoner og utbedringer.

GRUS: HOLD JEVN FREMDRIFT

Enten du kjører i terrenget på grusveier eller i oppkjørsler, velg Grass/Gravel/Snow på Terrain Response. (Hvis din 4x4 er utstyrt med Auto Terrain Response, vil den endre innstillingene for deg).

Grus er et ujevnt underlag med dårlig veigrep, og det er derfor viktig å kjøre smidig i lav hastighet. Dette reduserer risikoen for tap av trekkraft når du stopper bilen, akselererer eller svinger.

GRESS: KJØR FORSIKTIG

Planlegger du å se en rugbykamp eller reise på piknik? Når du kjører på gress og mykt underlag er det viktig å være oppmerksom både på miljøpåvirkningen og sikkerheten.

Velg Grass/Gravel/Snow på Terrain Response og hold deg til lave gir. Kjør så mykt og forsiktig som mulig for å unngå skade på underlaget. Du skal ikke følge banen til bilene foran deg ettersom dette vil skape varige hjulspor.

Vær ekstra forsiktig hvis gresset er vått eller overfylt med vann. Unngå plutselige endringer i momentum eller retning ettersom biler responderer med bråere bevegelser på glatte underlag.

BRATTE BAKKER: BEHOLD KONTROLLEN

Land Rovere er bygget for å kjøre i utfordrende terreng, og opp og ned bratte bakker. Slik kjører du din 4x4 trygt og sikkert i alle terreng.

Kjøring i oppoverbakke

Kjør med høyest mulig gir der bilen «trekker» komfortabelt. Du må aldri snu bilen i en bratt bakke.

I en skarp stigning må du huske inngangsvinkelen: vil hjulet eller fronten treffe bakken?

BRATTE BAKKER: BEHOLD KONTROLLEN

Kjøring i nedoverbakke

Aktiver Hill Descent Control (HDC) hvis bilen er utstyrt med dette systemet. HDC bremser automatisk i bratte og glatte bakker for å opprettholde jevn hastighet.

Tommelfingerregelen er å bruke førstegir og bremse minst mulig. Du må aldri rulle eller rygge ned bakken i nøytralt gir, eller ved å trykke på clutchpedalen.

Husk avkjøringsvinkelen når du plutselig kommer ut på flatt underlag igjen: vil bakenden på bilen treffe bakken?

LANDEVEI: VÆR OPPMERKSOM

Svingete landeveier kan være vakkert, men de skaper ofte utfordrende kjøreforhold. Du er ikke uovervinnelig selv om du kjører en av verdens sikreste SUV-er.

Husk at bremselengden øker når du kjører på vått eller isete underlag. Derfor er det viktig å kjøre sakte og holde god avstand til andre biler.

VÅR GUIDE OM <br>TERRENGKJØRING
GÅ TIL OVERSIKT
FINN EN FORHANDLER
Finn ditt nærmeste autoriserte servicesenter.
LAST NED BROSJYRE
Finn de nyeste brosjyrene for alle bilene.
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Land Rover online.
BESTILL PRØVKJØRING
Bestill en prøvekjøring hos din lokale forhandler.