TERRENGKJØRING <br>MED DIN 4X4

TRODDE DU AT BARE EKSPERTER KAN KJØRE I UTFORDRENDE NEDOVERBAKKER OG KRYSSE VASSDRAG? TRO OM IGJEN!
SE FILMEN
GÅ TIL OVERSIKT

6fBvUSpdzAg
HVERDAGSLIG <br>TERRENGKJØRING

HULL I VEIEN, GRUS OG LANDEVEIER: SLIK KJØRER DU PÅ UTFORDRENDE UNDERLAG.
LES MER
SØK ETTER FELGER

LES MER
GUIDE OM TERRENGKJØRING

KJØR I UKJENT TERRENG MED VÅR GUIDE OM 4X4 TERRENGKJØRING.
LAST NED GUIDEN
GÅ TIL OVERSIKT

LAST NED GUIDEN

Med gode forberedelser og litt øvelse, kan alle kjøre i terrenget. En Land Rover kan gjøre mer enn du tror. Mitt beste tips er å kjenne din 4x4 ut og inn før du kjører av gårde.

JAMES NEWMAN

LAND ROVER EXPERIENCE KJØREINSTRUKTØR

 • FORSTÅ DIN 4x4

  Du må ha et godt mentalt bilde av undersiden av bilen din. Du må vite hvor de svake delene ligger, slik som drivstofftanken, bunnpannen, differensialene og girkassen.

 • HUSK GRUNNLEGGENDE INFORMASJON

  Det blir enklere å takle terrengkjøring hvis du husker grunnleggende informasjon. Gjør deg kjent med bilens høyde og bredde, laveste punkt, vadedybde og viktige vinkler.

 • LES HÅNDBOKEN

  Du må forstå innebygd teknologi og alle funksjoner. Du finner alt du trenger å vite i håndboken. Last ned håndboken nå slik at du har den lett tilgjengelig til enhver tid.
  LAST NED NÅ

 • PLANLEGG KJØRETUREN

  Undersøk terrenget og topografiske kart på nett. Vurder nåværende og nylig værforhold, og hvordan dette kan påvirke landskapet. Du må alltid overholde gjeldende lover og regler for landskapet du skal kjøre i (Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag).

BERØMTE FØRERE

Ikoner blir ikke til over natten. De gjør seg fortjent til det på veien. Alle Land Rover-fører vet dette. Vi er stolte over å være en del av deres reiser. Besøk nettstedet vårt for å lese mer om Land Rover 4x4-biler, og start din egen reise

LES MER
TEKNOLOGI
HILL DESCENT CONTROL I PRAKSIS

Land Rovers patenterte Hill Descent Control (HDC) hjelper føreren i utfordrende nedoverbakker ved å opprettholde jevn hastighet og bruke bremsene på hvert enkelt hjul etter behov automatisk. Dette optimaliserer bilens kjøreegenskaper slik at du har kontroll til enhver tid. Se systemet i praksis under terrengkjøring i vår 360°-video.

SE FILMEN
yt:azhuL2byKpU
ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

Land Rovers banebrytende All-Terrain Progress Control 4x4-teknologi sørger for jevn fremdrift i alle terreng med et tastetrykk.

SE FILMEN
yt:PmcpKdhVxe4
DYNAMISKE KJØREEGENSKAPER

Terrain Response™-teknologien optimaliserer bilens motor, girkasse, differensialer og chassis-systemer for å forbedre kjøreegenskapene, komforten og trekkraften uansett terreng. Velg modus tilpasset underlaget for optimal ytelse. Se hvordan Range Rover Evoque Convertible tester terrengegenskapene.

SLIK MESTRER DU TERRENGKJØRING

Råd og tips om hvordan du mestrer terrengkjøring.

KJØRING I GJØRME
Aktiver Mud and Ruts på Terrain Response. Prøv å holde bilen i eksisterende hjulspor. Hold hjulene rett og bruk informasjonskjermen for veiledning.
LES MER
KJØRING I SAND
Aktiver Sand på Terrain Response. Nøkkelen til kjøring i sand er å vite hvor fast sanden er. Du må opprettholde momentum for å kjøring i sand, og unngå å synke ned i underlaget.
LES MER
KRYSSING AV VASSDRAG
Finn ut hvor dypt vassdraget er. I statiske og grunne vassdrag, kan du undersøke vassdraget til fots og måle dybden med en pinne, eller følge med når en annen bil krysser vassdraget.
LES MER
KJØRING I BAKKER
Ved kjøring i oppoverbakker er det best å kjøre bakken rett opp, og bruke høyest mulig gir. Du må aldri snu bilen i en bratt bakke. Aktiver Hill Descent Control ved kjøring i nedoverbakker.
LES MER
KJØRING PÅ STEINGRUNN
Ved kjøring på stein og i skråninger, må du først gå ut av bilen og vurdere risikoene. Velg Rock Crawl på Terrain Response. Dette aktiverer de lavere girene.
LES MER
KJØRING PÅ GRUS
Aktiver når du kjører på snø eller is, på Terrain Response. Grus er et ujevnt underlag med dårlig veigrep, og det er derfor viktig å kjøre i lav hastighet.
LES MER
GUIDE OM TERRENGKJØRING

Kjør i ukjent terreng med vår guide om 4x4 terrengkjøring

LAST NED GUIDEN
SPENNENDE TERRENGKJØRING MED 4X4

Fra Islay og Færøyene til uforglemmelige opplevelser fra Discovery-arkivet. Dette er historier fra våre egne Land Rover-eventyrere.

MINNEVERDIGE OPPLEVELSER MED DISCOVERY
Uredde eventyrere deler sine beste opplevelser i den høyt elskede Land Rover Discovery.
SE FILMEN
yt:xtkxedlFSBY
DEFENDER-FAMILIEN
For å markere slutten på produksjonen, kjørte vi en flåte Defender-modeller på Islay.
SE FILMEN
yt:rT5NxL7cUMs
FÆRØYENE
Land Rover-føreren Moi Torrallardona tester Discovery Sport på vulkansk stein og i grønne daler.
LES MER
LAND ROVER EVENTYRREISE

Se noen av verdens mest ikoniske destinasjoner bak rattet på en Land Rover. Bestill din drømmereise med Abercrombie & Kent.

LES MER OM EVENTYRREISER
TILBEHØR FOR TERRENGKJØRING

Land Rover Gear tilbehør leverer alt fra lyktebeskyttelse og skvettlapper til full understellsbeskyttelse, og alt annet du trenger for terrengkjøring med din 4x4.

LYKTEBESKYTTELSE
Disse aerodynamiske lyktebeskytterne er støpt i lett polymer og leverer enestående beskyttelse ved mindre sammenstøt.
LES MER
SKVETTLAPPER
Reduserer vannsprut og beskytter lakken mot smuss og rusk. Leveres på for- og bakhjulene i forskjellige utforminger som kompletterer eksteriørstylingen.
LES MER
BAGASJEROMSGITTER
Beskytter passasjerene mot forflytning av bagasje under energisk kjøring. Tilgjengelig i halv og full høyde med skillevegg (leveres som ekstrautstyr).
LES MER
INNOVASJON
STRUKTURERT LASERLYSTEKNOLOGI

Land Rover Innovation Lab jobber med en rekke avanserte sensorteknologier. Strukturert laserlys er en fremtidsrettet teknologi som gjør at Land Rover-bilene justerer hjulopphenget automatisk for økt komfort på alle underlag. Bilen projiserer et laserlysgitter på bakken foran bilen, og eventuelle hindringer og hull i veien forvrenger lysgitteret og varsler systemet. På denne måten optimaliseres komforten for alle passasjerene i bilen. Se filmen eller besøk Innovation Lab for mer informasjon.

LES MER
yt:4Gm-99bVMAs
TERRENGKJØRING OG KJØREOPPLÆRING

Ønsker du å mestre gjørmete skogsveier, kjøring i fjellet og bratte bakker? Bestill halv dag, full dag eller Advanced Experience for ekspertveiledning på et av våre LRE-sentre.

FINN DITT NÆRMESTE SENTER
FINN EN FORHANDLER
Finn ditt nærmeste autoriserte servicesenter.
LAST NED BROSJYRE
Finn de nyeste brosjyrene for alle bilene.
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Land Rover online.
BESTILL PRØVKJØRING
Bestill en prøvekjøring hos din lokale forhandler.