4X4 TIPS OM FERIEKJØRING
GÅ TIL OVERSIKT
Land Rover gjør kjøreturen til en morsom, trygg og problemfri opplevelse uansett hvor du kjører. Få tips om feriekjøring fra en Land Rover Experience.ekspert, og lær hvordan du mestrer både kjøring på vei og terrengkjøring i din 4x4.
SLIK MESTRER DU TERRENGKJØRING
Både bilferie eller lange ferieturer er en god mulighet til å prøve terrengkjøring. Før du kjører av gårde, kan du lærer hvordan du mestrer terrengkjøring med vår digitale guide om terrengkjøring. Guiden er laget slik at du får mest mulig ut av bilens terrengegenskaper med tips om terrengkjøring, sikkerhetstips og tips om kjøring i gjørme, kryssing av vassdrag og kjøring i sand. Du kan laste ned guiden til mobiltelefonen eller nettbrettet, og ta den med deg på reisen.
LES GUIDEN
PLANLEGG ET DAGLIG TERRENGEVENTYR
Kanskje ligger det en vakker fjellpassasje bare 10 minutter fra hovedveien, eller en hemmelig ravine med utrolig utsikt nær leirplassen. Terrengkjøring er en spennende måte å utforske skjulte perler på rundt om i verden. Du har planlagt kjøreturen og bestilt overnatting, men hva med å ta en time fri hver dag for å reise på terrengeventyr?
LES MER
KLARGJØR SATELLITTNAVIGASJONSSYSTEMET
Bruker du satellittnavigasjon? Husk å oppdatere navigasjonssystemet med alle kart du trenger på reisen. De fleste satellittnavigasjonsplattformer koster ca. 700 kr/år for flere oppdateringer. Det er også en god idé å angi og lagre viktige destinasjoner før du kjører av gårde. Ta også med deg et veiatlas for sikkerhets skyld. Ved terrengkjøring kan veiatlaset være nyttig for tilleggsinformasjon som satellittnavigasjonssystemet ikke vet om.
FORSIKRING
God forsikringsdekning er viktig, spesielt hvis du kjører i terrenget. De fleste bilforsikringer dekker utenlandskjøring i opptil 14 dager, men undersøk med forsikringsselskapet ditt. Havari i utlandet dekker vanligvis behov som må kjøpes separat.
KONTROLLER DEKKENE
Før lange ferieturer, må du kontrollere om dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde og ikke har tegn på skade. Ved terrengkjøring er en mønsterdybde på 3 mm viktig for godt veigrep i gjørme, på gress og grus. Undersøk også om reservedekket er i god stand. Du kan også bestille en sjekk av bilen før ferien hos ditt lokale verksted.
GJØR DEG KJENT MED LOKALE LOVER OG REGLER
Visste du at det er ulovlig å kjøre bil med flip-flops i Tyskland, Frankrike og i Spania? Ulike land har ulike lover og regler om kjøring og hva du kan ha ombord. Derfor er det viktig å gjøre seg kjent med lokale lover og regler før avreise. Husk å ta med deg komplett førerkort. Undersøk om du trenger et internasjonalt førerkort (IDP) for landet du besøker før avreise. Hvis du har en bil med rattet på venstre side og kjører på høyre side av veien (eller omvendt), må du være ekstra forsiktig ved forbikjøringer. Husk å montere omformer på hovedlyset for å unngå blending av andre trafikanter.
SIKKERHETEN FØRST
Å sitte bak rattet i ukjent terreng kan være utmattende, og sikker kjøring skal alltid være høyeste prioritet. Få en god natts søvn før en lang kjøretur, spis før du kjører av gårde, og ta pauser langs veien. Bytt på å kjøre hvis mulig, og ta pauser annenhver time. Bruk Head Up Display for å vise nåværende hastighet,, girposisjon og navigasjon på frontruten uten at du forstyrres eller må ta øynene bort fra veien.
FORNØYDE BARN
Barn som kjeder seg i baksetet kan være både distraherende og stressende. Hvis du har med barn, må du sørge for god underholdning i bilen i form av lydbøker, filmer og spill. Ta også med drikkevarer og snacks, samt bilsyketabletter. Det hjelper også å ta korte pauser med jevne mellomrom. Stans bilen for å leke litt med barna eller strekk på beina med en kort gåtur i naturen.
LAG EN 4X4-FILM
Skal du kjøre i terrenget? Hva med å filme kjøreopplevelsen? For ca. 1 500 kr kan du utstyre bilen din med et actionkamera og sugekoppfeste. Fest kameraet på hjulbuen, dashbordet eller frontgrillen: prøv ulike vinkler for å finne ut hva som passer best for deg.
LES MER
FERIE MED DIN 4X4
GÅ TIL OVERSIKT
FINN EN FORHANDLER
Finn ditt nærmeste autoriserte servicesenter.
LAST NED BROSJYRE
Finn de nyeste brosjyrene for alle bilene.
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Land Rover online.
BESTILL PRØVKJØRING
Bestill en prøvekjøring hos din lokale forhandler.