KJØRING UNDER REELLE FORHOLD.

En guide til WLTP:
den nye standarden for drivstoffeffektivitet.

Testing av biler gir en forståelse av kjøring under reelle forhold, på samme måte som kart gir en forståelse av kjøreruten. Med oppgraderte kart i bilen via kjøring fra A-Å, til satellittnavigasjon og tydeligere kjøreruter, gir de nye WLTP- og RDE-testene deg en bedre forståelse av drivstofforbruk og utslipp når du kjøper en ny bil.
Den europeiske standarden WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) ble tatt i bruk i september 2018. WLTP erstattet NEDC-standarden (New European Drive Cycle) for å skape mer reelle målinger for bensin-, diesel-, el- og hybridbiler. Når du kjøper en ny bil, finner du nå informasjon om drivstofforbruk (eller rekkevidde) under mer reelle kjøreforhold.Biler med bensin-, diesel- eller hybridmotor (MHEV eller PHEV) leveres nå både med utslippstall og drivstofforbruk for kjøring under reelle kjøreforhold. Elbiler inkluderer tall for rekkevidde og energiforbruk. Tallene fra disse testene ble tilgjengelig for alle biler i september 2018.


Land Rover-bilene er uendret med enestående kjøreegenskaper, innovative teknologier som ladbare hybrider og prisbelønt design, og er et utstillingsvindu for det beste innen design og ingeniørkunst. De nye tallene viser kjøring med våre motorer og drivlinjer under reelle forhold.


Lanseringen av de nye testene, gjenspeiler på mange måter fremgangen vi har hatt innen motorteknologi. NEDC ble sist oppdatert i 1997 da førstegenerasjonen av moderne hybridbiler ble gjort tilgjengelig. To tiår senere er ladbare hybrider, milde hybrider og elbiler på veien, i tillegg til diesel- og bensinmotorer. NEDC-testene var ikke utviklet for disse biltypene. Men det er WLTP.

Svakhetene ved NEDC er løst med lengre testperioder. Og NEDC-testingen tok ca. 20 minutter. Den nye WLTP-testen tar ca. 30 minutter, og ekstrautstyr og fabrikkmontert tilbehør blir også testet, i tillegg til testing av selve bilen.


Disse testene er selvsagt bare veiledende. Reelle kjøreforhold påvirkes av en rekke faktorer, inkludert terreng, klima og kjørestil. I september 2019 ble det lansert en rekke nye tall for testing under reelle kjøreforhold på vei. Disse måler også nitrogenoksid (NOx), svevestøv og andre eksosgasser.


WLTP gir deg mer informasjon enn NEDC, noe som gjør at du får mer informasjon ved kjøp av ny bil. De nye WLTP-testene er mer krevende, og kan ikke sammenlignes med tallene fra NEDC-testene. WLTP-tallene for drivstofforbruk og karbondioksid (CO2 -utslipp) er mer nøyaktige, men virker høyere sammenlignet med NEDC-tallene. På samme måte vises elbiler med lavere rekkevidde i dag enn med den gamle testsyklusen.

NÅR TRÅDTE WLTP-TESTINGEN I KRAFT?Nye biler produsert fra september 2017 er testet med WLTP-syklusen. EU lanserte en overgangsperiode slik at vi og andre bilprodusenter ikke var forpliktet til å teste eksisterende biler med de nye standardene før september 2018. Den nye standarden trådte i kraft både for EU-land, Sveits, Tyrkia, Norge, Liechtenstein og Israel.


I september 2018 ble også utslippstest under kjøring (RDE) obligatorisk i landene nevnt ovenfor. Vi oppfyller allerede de lave terskelverdiene i EU6d RDE-standarden. RDE-testing måler svevestøv og nitrogenoksid (NO2 -utslipp) under kjøring på vei. I 2020 kommuniseres de nye testtallene for WLTP og RDE både i EU-landene og andre land som velger den nye standarden.

UTFORSK LAND ROVER

FINN DIN PERFEKTE BIL.

UTFORSKE VÅR BILER
Se våre nyeste, prisbelønte SUV-er og opplev spennende terrengkjøring.
LES MER
ANSVAR
Vi er forpliktet til å drive virksomheten vår ansvarlig og på en bærekraftig måte.
LES MER
PHEV
Se hvordan kraft og eleganse kombineres for å levere overlegne kjøreegenskaper.
LES MER
LES MER
DEF/AdBlue
Hva er DEF/Ad Blue? Hvorfor skal du bruke dette på bilen din?
LES MER
BENSIN/DIESEL
Bensin eller diesel? Velg det som passer best for deg.
LES MER
EIERSKAP
Les om fordelene med Land Rover-eierskap.
LES MER