VÅRT SUV-UTVALG AV HYBRID, BENSIN OG EURO 6 DIESEL

VÅRE EKSISTERENDE BENSIN- OG DIESELMOTORER ER DE RENESTE OG MEST EFFEKTIVE MOTORENE VI NOENSINNE HAR PRODUSERT. DEN NYE LADBARE HYBRIDMOTOREN ER VÅR MEST INNOVATIVE DRIVLINJE NOENSINNE. HVILKEN BIL ER RIKTIG FOR DEG?

VALGET ER DITT
NY DIESEL
Land Rovers nye dieselmotorer er renere enn noensinne, og leverer drivstoffeffektivitet og høyt dreiemoment som er egnet både til terrengkjøring og kjøring med tilhenger. Dette er en kombinasjon som skaper driftssikker ytelse under lange kjøreturer.
BENSIN
Vårt nye utvalg av dieselmotorer leverer dynamisk og smidig kjøring, samtidig som Land Rovers ikoniske responsvillighet på veien opprettholdes med imponerende lavt drivstofforbruk og CO2 -utslipp.
Ladbar hybrid (PHEV)
Våre ladbare hybrider (PHEV) kombinerer en konvensjonell motor med en elmotor for helelektrisk kjøring i lavere hastigheter og tradisjonell forbrenningsmotor på lange kjøreturer.
FORDELER MED NY DIESEL, BENSIN OG LADBAR HYBRID
DIESEL
BENSIN
Ladbar hybrid (PHEV)
LAVT CO<sub>2-</sub> UTSLIPP
Land Rovers nye dieselmotorer har ca. 20 % lavere CO2 -utslipp enn bensinmotorer. Siden 2002 har bilkjøpere som valgte dieselmotor redusert CO2- utslippene med ca. 3 millioner tonn.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
Land Rovers nye dieselbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold.
REDUSERT NITROGENOKSIDUTSLIPP (NO<sub>x</sub>)
Siden september 2015 er alle dieselmodellene fra Land Rovers utstyrt med selektiv katalytisk reduksjon (SCR) etterbehandlingssystem (dvs. AdBlue), noe som bidrar til en dramatisk reduksjon av NOx -utslippene.
LES MER OM ADBLUE
BEDRE DRIVSTOFFORBRUK
Dieselmotorene har ca. 20 % bedre drivstofføkonomi enn bensinmotorene. Hvis du kjører over 19 000 km i året, er dieselmotor sannsynligvis det mest kostnadseffektive valget for deg.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
Land Rovers nye bensinbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold.
EN DYNAMISK KJØREOPPLEVELSE
Land Rovers bensinmotorer leverer smidig, responsvillig kjøring og energiske kjøreopplevelser. De leverer en spennende kombinasjon av uanstrengt ytelse og enestående lydbilde i alle hastigheter.
REDUSERT UTSLIPP AV SVEVESTØV
Våre nyeste bensinmotorer er utstyrt med høyeffektive filtre som fanger opp og lagrer ultrafine partikler når eksosgass passerer gjennom dem. Dette bidrar til redusert eksosutslipp i atmosfæren.
LAVERE PRIS
Selv om dieselmotorer vanligvis leverer bedre drivstoffeffektivitet, er de litt rimeligere bensinmotorene ofte et smartere valg for de som bare kjører korte turer.
ULTRALAVE UTSLIPP
Ladbare hybrider fra Land Rover leverer nullutslipp på korte kjøreturer, og er mer miljøvennlige enn biler med kun forbrenningsmotor. Dette reduserer også miljøavtrykket ditt.
ENESTÅENDE KJØREEGENSKAPER
Din ladbare hybrid er utstyrt med de enestående terrengegenskapene du forventer fra en Land Rover. Vadedybden er for eksempel nøyaktig den samme som med en konvensjonell forbrenningsmotor, og det ekstra dreiemomentet fra elmotoren er også en fordel ved terrengkjøring.
MER RAFFINERT KJØRING
Våre ladbare hybrider er våre mest stillegående biler noensinne, og sikrer en sømløs overgang mellom bensinmotoren og elmotoren for optimalt raffinement og en avslappet følelse i bilen.
DRIFTSKOSTNADER
Den relativt lave strømprisen i forhold til bensin og diesel betyr at det er mye billigere å fylle opp tanken på en ladbar hybrid. Og de krever mindre vedlikehold fordi de har færre bevegelige slitedeler.
VANLIGE SPØRSMÅL
Hva er en drivlinje?

En drivlinje er alle komponenter som driver bilen fremover. Dette inkluderer. akslinger, differensialer, drivaksler, motor/elmotor, girkasse.

De vanligste drivlinjene i biler er bensin, diesel, batteridrevet elbil (BEV) og ladbar hybrid (PHEV).

Hvor lang tid tar det å fullade en hybridbil?

Vårt utvalg av ladbare hybridbiler kan fullades fra en vanlig stikkontakt eller en IEC-kontakt på kun 7 t og 30 min, for opptil 50 km utslippsfri kjøring. Hvis du installerer en veggboks fra en av våre godkjente veggboksleverandører, kan dette redusere ladetiden til 2 t og 45 min.

Hva er rekkevidden til en hybridbil?

Ved bruk av kun elmotoren, har våre ladbare hybrider en rekkevidde på inntil 50 km.* Ladbare hybrider bruker også en bensinmotor som støtter mye lengre rekkevidde på samme måte som andre biler med forbrenningsmotor.

Hva er fordelene med diesel i forhold til bensin?

Diesel har høyere energitetthet, og måten energien frigis på under forbrenning betyr at dieselmotorer leverer høyere effektivitet. Hvis du kjører over 19 000 km i året er dieselmotor sannsynligvis det mest kostnadseffektive valget.

Vanligvis leverer dieselmotorer mer dreiemoment enn en bensinmotor, noe som betyr at motoreffekten er bedre egnet for terrengkjøring og kjøring med tilhenger.

Hvordan reduserer Jaguar Land Rover utslippsnivåene i bilene sine?

Jaguar Land Rover har investert over 11 milliarder kroner i et toppmoderne motorproduksjonssenter for å utvikle mer effektive bensin- og dieselmotorer.

Er dieselmotorer rene?

Siden september 2018 har alle våre EU- og EEA dieselmotorer oppfylt de strenge kravene til EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE). Dette betyr at våre nye dieselmotorer er så rene at de kan kjøre gratis i ultralavutslippssoner.

Vi reduserer miljøpåvirkningen betydelig gjennom produksjonen av våre reneste motorer noensinne.

Hva er et dieselpartikkelfilter (DPF) og hvorfor er dette viktig?

I 2009 ble alle nye dieselbiler pålagt å bruke et eksosfilter for å oppfylle de strenge utslippskravene. Disse er også kjent som dieselpartikkelfiltre. Dieselpartikkelfiltre fanger opp og lagrer svevestøv fra eksosgass, noe som bidrar til lavere eksosutslipp.

UTFORSK LAND ROVER
VÅR BILER
Les mer om Land Rover og sammenlign modellutvalget før du velger bilen som passer best for deg og livsstilen din.
UTFORSKE VÅR BILER
ANSVAR
Vi er forpliktet til å drive virksomheten vår på en ansvarlig og bærekraftig måte slik at vi kan gi økt verdi til våre kunder og selskapet, samt en bredere økonomisk vekst.
LES MER
OPPMERKSOMHET RUNDT BENSIN- OG DIESELMOTORER
Hvorfor kritiseres dieselmotorene? Hvordan vil lovendringer påvirke bilen du kjører til daglig? Les de nyeste historiene om to av verdens mest populære drivlinjer.
LES MER
BØR JEG KJØPE EN DIESELBIL?
Det er mye forvirring rundt dieselbiler, og vi svarer gjerne på alle spørsmål du måtte ha for å finne den rette bilen for deg.
LES MER
FINN EN FORHANDLER
Finn ditt nærmeste autoriserte servicesenter.
LAST NED BROSJYRE
Finn de nyeste brosjyrene for alle bilene.
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Land Rover online.
BESTILL PRØVKJØRING
Bestill en prøvekjøring hos din lokale forhandler.

*De oppgitte tallene er et resultat av produsentens tester i samsvar med EUs lovgivning. Kun ment for sammenligning. Reelle tall kan variere. Tallene for CO2 og drivstofforbruk kan variere avhengig av hvilke felger og dekk bilen er utstyrt med, og hva slags ekstrautstyr som er montert.