SAMARBEID PÅ MADAGASKAR

Røde Kors har en sterk tilstedeværelse på Madagaskar. Behovet er stort. Dette er en av de glemte krisene. De fleste tenker på Madagaskar som et tropisk paradis. Virkeligheten er for mange en annen. Sykloner, tørke og flom avløser kontinuerlig hverandre. 

Landet opplever en økende fattigdom hvor 92% lever på under 2 USD om dagen. Over 50% av alle barn lider av alvorlig feil- og underernæring. 1 av 42 barn dør innen de fyller én måned. 1,5 millioner barn går ikke på skole. 52% av befolkningen, nesten 11 millioner, mangler rent vann, og 86% eller 18,4 millioner mangler akseptable sanitærforhold. Hvert år dør minst 4000 barn under fem år av diare som et direkte resultat av dette.

Sykloner, tørke og flom gir enorme konsekvenser for matsikkerhet, hygiene, helse og sikkerhet. Den kompliserte politiske sitasjonen etter statskuppet i 2009 har forverret den humanitære situasjonen ytterligere. Dersom landet ikke mottar umiddelbar utviklingshjelp vil det innen 2020 være det fattigste landet i verden (UNDP). 

Røde Kors i Norge startet opp bilateralt samarbeid med Madagaskar RK i 2010. Land Rover bidrar med en Land Rover Defender som står til RKs disposisjon. Samarbeidet er innen tre hovedområder:

- Vann og sanitær
- Helse (CBHFA) 
-Organisasjonsutvikling og distriktsutvikling

LES MER OM RØDE KORS

BC Norway AS - Oksenøyveien 10 - 1366 Lysaker