EN NY ÆRA FOR DEFENDER

En unik 1 km stor sandtegning i Red Wharf Bay i Anglesey, Storbritannia markerer lanseringen av tre eksklusive Limited Edition-versjoner og starten på et nytt og spennende kapittel i Defender-historien. 

Se Nick og Stephen Wilks, nevø og sønn av Maurice Wilks, diskutere Land Rover-eventyret ved Red Wharf Bay under en familieferie i 1947. 

«Min far Maurice møtte sin bror på stranden», sier Stephen Wilks. «Han forklarte konseptet for en ny idé om en alt-mulig-bil. Han laget en tegning i sanden som viste hvordan han tenkte Land Roveren kunne bygges.»

SE FILMEN

IKONISK SILHUETT I SANDEN

STEDET DER ALT STARTET

Fra starten i 1947 har Land Rover produsert alt-mulig-biler for gårdbrukere, bonder og industrier.

DEFENDER I DAG

Vi feirer 67 år med service over hele verden nå som Land Rover - omdøpt til Defender i 1990 - markerer en ny og spennende æra i bilens historie.

VI SER FREMOVER

Tre Defender Limited Edition-versjoner lanseres i 2015. Modellene Heritage og Adventure kommer med integrert Land Rover-kvalitet mens Autobiography-modellen forener luksus og egenskaper.

NYE HORISONTER

Nå som den britiske produksjonen av den nåværende Defender-modellen går inn i sin avsluttende fase vil Land Rover bruke 2015 til å feire sitt globale bilikon og samtidig se frem mot en helt ny familie Defender-modeller.

HERITAGE

HERITAGE

HERITAGE LIMITED EDITION

Hver av de tre Defender Limited Edition-versjonene feirer et unikt element fra Land Rovers særpreg og historie. Heritage-versjonen er inspirert av Land Rover Series 1. Produksjonen av denne bilsamlermodellen, som kombinerer originalt design med moderne komfort, er svært begrenset.

FINN EN FORHANDLER

HERITAGE

HERITAGE

DESIGNDETALJER

Den tradisjonelle grillen og HUE 166 grafikk vekker minnene om registreringsskiltet på den første førproduksjonsmodellen av Land Rover. Den unike Grasmere Green lakken som matcher den særpregede grønnfargen på Land Rover, og Almond stoffseter som vekker minnene om Huey's interiør samt et originalt Land Rover-merke, er hoveddetaljene på Series I.

FINN EN FORHANDLER

HERITAGE

HERITAGE

STEDET DER ALT STARTET

Land Rover Series I ble lansert av Rover Company den 30. april 1948. Bilen ble bygget av Birmabright, en aluminium-/magnesiumlegering som var til overs fra flyproduksjonen under 2. verdenskrig, ettersom stål var mangelvare.

Defender er et konsentrat av seighet av stabilitet, styrke, og viktigst evne.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer

ADVENTURE

ADVENTURE

ADVENTURE LIMITED EDITION

Kjøp Adventure Limited Edition mens du kan ettersom det kun er et lite antall biler som blir produsert til lanseringen i august 2015. Den er ment for Land Rover-førere som elsker friluftslivet og har Defenders alt-mulig-potensiale med understellsbeskyttelse og optimal trekkraft/forsterkede dekk som utnytter terrengegenskapene til fulle.

FINN EN FORHANDLER

ADVENTURE

ADVENTURE

KLAR FOR EVENTYR

Praktisk og komfortabel detaljering sørger for at Adventure-versjonen blir en bilsamlermodell. Designdetaljer inkluderer skinnseter, skinntrukket ratt og unike dekaler. Ekstrautstyr som stige bak og et opphøyd luftinntak som forbedrer vadeegenskapene, gjør at bilen er klar for eventyr i selv de mest ufremkommelige terreng.

ADVENTURE

ADVENTURE

BERØMT EVENTYRER

Helt fra den spede begynnelsen har Land Rovers berømte terrengegenskaper tiltrukket seg eventyrere over hele verden for å utforske selv de mest ufremkommelige terreng. Da Land Rover ble lansert kjørte Colonel Leblanc sin helt nye 80-tommers Series I Land Rover fra Storbritannia til det som nå er Etiopia.

ADVENTURE

ADVENTURE

LONDON TIL SINGAPORE

Det var de lengste reisene på land noensinne - halvveis rundt jorden fra London til Singapore. I 1955 reiste seks studenter fra Oxford og Cambridge i to Land Rovere på en ekspedisjon som aldri tidligere hadde blitt gjennomført. Tidligere ekspedisjoner ble grundig slått da ungguttene kjørte nesten 20 000 km i utfordrende terreng, inkludert jungel, ørken, sump og fjell.

ADVENTURE

ADVENTURE

BORN FREE

Land Rovers historiske relasjon med Born Free går helt tilbake til der Land Rovere var med i dyrefilmen Born Free i 1966 sammen med veldedighetsorganisasjonens grunnleggere, Virginia McKenna og Bill Travers. Kravet var det samme da som det er i dag - å bruke Land Rovere til å nå dyrelivet selv i de mest fjerntliggende områder.

ADVENTURE

ADVENTURE

G4 CHALLENGE

Land Rover G4 Challenge var forløperen til Camel Trophy og var et globalt eventyrløp som støttet Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC). Med særpreget Tangiers Orange lakk konkurrerte Defender i utfordrende terreng over hele verden.

Land Rover G4 Challenge var mitt livs beste opplevelse. Ingenting har noensinne kommet i nærheten av dette. Opplevelsen var fantastisk.

Martin Dreyer, Adventure-fører og vinner av G4 Challenge i 2006

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

EKSKLUSIVITET ER STANDARD

For å feire alt Defender står for vil Autobiography Limited Edition lanseres i april 2015. Bilen har en omfattende utstyrsliste, unik totonet lakk og en oppgradert motor på 150 hk. Produksjonantallet er svært begrenset for denne versjonen.

FINN EN FORHANDLER

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

DESIGNDETALJER

Windsor skinninteriør som kan leveres i fire totonede fargekombinasjoner. Temaet fortsetter på eksteriøret der du kan velge mellom syv farger, inkludert Autobiography-nyanser som Satin-finish Corris Grey. Alle fargene fremheves med øvre del av karosseriet i Santorini Black og annen detaljering. Dørhåndtakene både på innsiden og utsiden er støpt av massivt aluminium i høy kvalitet.

LAND ROVER DEFENDER

Benytt muligheten til å eie en teknisk og designmessig klassiker når Defender-modellene lanseres i 2015.

UTFORSK DENNE BILEN

REGISTRER DEG FOR Å MOTTA ALLE NYHETENE OM DEFENDER

Fra en linje i sanden til et kunstverk på 1 km. Fra en innovativ arbeidsbil til uimotståelige Limited Editions - hold deg oppdatert og motta de siste nyhetene om Defender.

HOLD MEG INFORMERT

BC Norway AS - Oksenøyveien 10 - 1366 Lysaker