DET INTERNASJONALE FORBUNDET AV RØDE KORS- OG RØDE HALVMÅNEFORENINGER (IFRC)

Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC) er verdens største humanitære nettverk med over 13 millioner frivillige i 89 nasjonale foreninger som når over 150 millioner mennesker med nødhjelpsarbeid og hjelpearbeid.

Land Rovers langvarige forhold til Røde Kors startet i 1954 da vi overleverte en Land Rover Series 1 til britiske Røde Kors som skulle brukes til mobil medisinutlevering i Dubai.  

Forholdet ble ytterligere forsterket i 2007 som en del av utviklingen av land Rovers G4 Challenge. Vårt verdensomspennende bidrag inkluderer lån og donasjon av 120 kjøretøy og direkte hjelp til mer enn 800 000 mennesker. Globalt sett har mer enn 1 million mennesker mottatt indirekte hjelp fra Land Rovers støtte til IFRC gjennom et totalt bidrag på mer enn £6,4 millioner siden 2007. 

Et av de mest innflytelsesrike prosjektene i samarbeidet var «Journey of Discovery»-ekspedisjonen i 2012. Land Rover sørget for at det bærekraftige vann- og sanitærprosjektet i Uganda i regi av IFRC ble fokus for en ambisiøs innsamlingsaksjon ved å gjennomføre en 10 000 miles-ekspedisjon til Beijing, Kina. Denne reisen ble gjennomført av Land Rover Discovery nr. 1 million som ble bygget ved Land Rovers fabrikk ved Solihull i Storbritannia. Den 50 dagers lange reisen var vellykket og genererte målet på £1 million til prosjektet og sørget for økt forståelse for det viktige arbeidet som gjøres av IFRC-teamene i Afrika. 

I 2013 utvidet Land Rover sitt globale samarbeid med IFRC med fem år, og målet er å samle inn totalt £15 millioner til organisasjonen innen 2018. Dette arbeidet vil bidra til Jaguar Land Rover-selskapets mål om å skape muligheter for 12 milioner mennesker innen 2020 gjennom Global Corporate Social Responsibility-programmet. 

BC Norway AS - Oksenøyveien 10 - 1366 Lysaker