MILJØANSVAR

Vi forvandler våre produkter og vår virksomhet gjennom miljøbevisst innovasjon

SE FILMEN

VI REDUSERER VÅR OPERASJONELLE PÅVIRKNING

Vi er stolte over at vår virksomhet blomstrer og vi vet at denne suksessen gir et enda større ansvar for å minimalisere miljøpåvirkningen fra våre operasjoner. Dette er en utfordring vi forsøker å løse nå som vi øker produksjonskapasiteten over hele verden for å imøtekomme den økende etterspørselen fra kunder. 

Vi bygger for fremtiden 

Hos Land Rover har vi høye standarder i alt vi gjør, inkludert bygningene vi jobber i. Etter hvert som vi ekspanderer vil vi sørge for at nye produksjonsanlegg som bygges, slik som vårt nye produksjonsanlegg i Wolverhampton, oppfyller våre fremtidsrettede prinsipper og praksiser. 

Vi blir mer bærekraftige

 

Miljøpåvirkningen fra våre operasjoner er ikke begrenset til våre anlegg. Faktisk er påvirkningene enda større i vårt distribusjonsnettverk. Derfor oppmuntrer vi våre leverandører til å opprettholde de samme høye standarder for bærekraft som oss. Og vi jobber i nært samarbeid med disse leverandørene for å redusere miljøpåvirkningen fra produktene vi kjøper.  

Vi reduserer miljøpåvirkningene ved transport

Alle bilen våre er designet i Storbritannia, men de sendes videre til 177 land over hele verden. Måten vi transporterer våre biler på gir oss enda flere muligheter til å tenke fremtidsrettet og handle på en effektiv måte. Slik som for eksempel å samarbeide om leveringer med andre bilprodusenter eller redusere transportavstanden ved å sende bilene direkte til forhandlere i stedet for et distribusjonssenter. 

Redusere. Gjenbruke. Resirkulere.

Å minimalisere avfall til fyllplass/deponi er et viktig tema for våre ansatte og leverandører. Etter hvert som vi ekspanderer blir dette enda viktigere, og det er derfor vi minner oss selv om disse tre tingene (redusere - gjenbruke - resirkulere) hver eneste dag innen all produksjon. 

Resirkulert aluminium

Vi har nå en lukket syklus for gjenvinning og resirkulering av avfall ved vårt Castle Bromwich produksjonssenter, i tillegg til en prøveperiode ved Solihull der vår helt nye Range Rover og Range Rover Sport med aluminiumskarosseri blir produsert. 

Vi reduserer utslippene

Ved å bruke lavkarbon eller fornybar energi reduserer vi bruken av fossilt brensel, noe som lar oss forbedre energisikkerheten og redusere CO2-utslippene. Kombinert med energieffektive tiltak kan dette bidra til å redusere CO2-utslippene selv når produksjonsvolumet øker. 

Våre prestasjoner så langt

Vi har allerede gjort noen betydelige forbedringer på en rekke områder som har redusert vår miljøpåvirkning betraktelig sammenlignet med 2007-nivåene (pr. mars 2013)*.

  • Europeiske eksosrør CO2-utslipp er redusert med 21 %
  • Operasjonelle karbonutslipp pr. bil er redusert med 21 %
  • Avfall til fyllplass/deponi pr. bil er redusert med 75 %
  • Vannforbruk pr. bil er redusert med 17 %
  • Karbonutslipp fra logistikk er redusert med 18 % pr. bil

 

Dette er bare noen av metodene vi jobber med for å utvikle virksomheten videre og samtidig redusere vår miljøpåvirkning i fremtiden.

*Basert på tall fra Jaguar Land Rover.

BC Norway AS - Oksenøyveien 10 - 1366 Lysaker